NEWS ALERT - Spania este noua campioană mondială la fotbal

11 July 2010

Spania s-a calificat pentru prima oară în finala Cupei Mondiale de fotbal şi a reuşit să câştige trofeul învingând cu 1-0 Olanda, după prelungiri.

 Spania este noua campioană a lumii, pentru prima oară în istorie şi după prima finală de Cupă Mondială jucată vreodată! Ibericii au câştigat cu scorul de 1-0 finala cu Olanda şi au devenit primii europeni care câştigă titlul mondial în afara Bătrânului continent. Eroul ibericilor se numeşte Andres Iniesta, care a înscris golul victoriei în minutul 116.

Olanda - Spania a fost un meci numai bun de material didactic pentru şcolile de antrenori. Cele două echipe au stat perfect în teren şi s-au blocat reciproc foarte bine, niciuna neasumându-şi riscuri inutile. Olanda a luptat cu armele Spaniei, făcând un pressing sufocant şi nelăsându-i pe iberici să-şi facă jocul. Chiar şi aşa, Spania a fost superioară la capitolul posesie şi a reuşit să-şi creeze mai multe ocazii în prima repriză. După pauză, jocul s-a mai deschis şi Robben, de la olandezi, a ratat două ocazii imense, fiind blocat la timp de un Casillas excelent. Şi Spania a ratat două mari ocazii, prin Villa şi Sergio Ramos.

Odată cu trecerea timpului, ambele echipe au părut împăcate cu faptul că meciul se va decide în prelungiri şi nu au mai forţat în ultimele minute.

Prima repriză suplimentară a aparţinut fără doar şi poate Spaniei, care şi-a creat mari ocazii de gol prin Fabregas, Iniesta şi Jesus Navas, în timp ce olandezii nu au contat niciun moment în atac. În primele minute suplimentare Spania ar fi putut beneficia şi de un penalty, la o intrare a lui Heitinga asupra lui Xavi, dar Webb fie nu a văzut-o, fie nu a vrut să rupă echilibrul.

A făcut-o totuşi în cea de-a doua parte a prelungirilor, când acelaşi Heitinga l-a tras de tricou pe Iniesta, care putea scăpa spre poartă, şi a primit al doilea galben şi, implicit, cartonaşul roşu.

Spania a crescut şi mai mult presiunea asupra batavilor, iar în minutul 116 Andres Iniesta, considerat de mulţi unul dintre cei mai buni jucători ai momentului, a marcat golul victoriei şi care a adus Spaniei titlul mondial.

De notat că niciunul dintre cei doi pretendenţi la titlul de golgheter, spaniolul David Villa, foarte şters, şi olandezul Wesley Sneijder, nu a reuşit să marcheze. Cei doi au câte cinci goluri la acest mondial, la fel ca urugayanul Diego Forlan şi germanul Thomas Müller.

0 comentarii:

Post a Comment