NEWS ALERT - Ministrul Agriculturi, Mihail Dumitru şi-a luat "la revedere" de la premierul Boc

02 September 2010

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a declarat că a fost invitat la Palatul Victoria de premierul Emil Boc, care i-a spus că se află pe lista miniştrilor remaniaţi.
 
Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, a părăsit Cabientul Boc.
"Am fost invitat, mi s-a comunicat că sunt unul dintre miniştrii propuşi pentru remaniere. Mi-a mulţumit pentru colaborare şi mi-am luat la revedere", a declarat Dumitru, citat de NewsIn. Acesta a spus că nu şi-a depus încă demisia la Cabinetul Primului Ministru.

După remaniere, Mihail Dumitru a declarat că, în cadrul întâlnirii cu premierul Emil Boc, i s-au făcut câteva reproşuri legate de comunicarea cu parlamentarii.

Potrivit ziarului Gândul, premierul Emil Boc s-a dus în această dimineaţă, la ora 8:00, la Palatul Cotroceni, pentru a-i prezenta şefului statului lista de miniştri. Pe listă remaniabililor ar figura şi miniştrii Vlădescu, Şeitan şi Sandu.

Mihai Dumitrul, ministrul Agriculturii, a fost poate cel mai puţin vizibil membru al Cabinetului Boc. A fost însă printre miniştrii fruntaşi în ceea ce priveşte consilierii, şapte la număr, plus un director de cabinet.

A devenit ministr al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale din decembrie 2009. A absolvit Facultatea de Economie Agrară de la ASE Bucureşti şi este doctor în economie. A fost economist, şef de departament cercetate şi manager de sector agricultura dezvoltare rurală la Delegaţia Comisiei Europene în România. Din septembrie 2006 este negociator-coordonator al Programului de dezvoltare rurală pentru România, la Comisia Europeană. În timpul mandatului său, Dumitru a intrat de câteva ori în conflict cu agricultorii. În repetate rânduri, zeci de fermieri au venit în faţa ministerului să se plângă de lipsa banilor.

De afltfel, parlamentarii PSD şi PC au depus miercuri la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Agricultură prin care cereau demisia lui Mihail Dumitru. Discuţia pe tema remanierii va continua joi, la ora 16:00, în Colegiul Director.

0 comentarii:

Post a Comment