Demnitatea lui Ceauşescu faţă de americani: “Nu mulţumesc. Nu mă interesează.”

07 September 2010

Transcrisul întâlnirii dintre Nicolae Ceauşescu şi preşedintele Statelor Unite Gerald Ford de la Washington din 11 iunie 1975, la care a participat şi Henry A. Kissinger, în calitatea sa de Secretar de Stat, revelează o adevărată bombă; La un moment dat, Kissinger îi face lui Ceauşescu următoarea propunere:
K.: Când va termina, preşedintele va convinge Congresul să adopte un amendament care să permită libera imigraţie în România.
C.: Nu mulţumesc. Nu mă interesează.
Aţi prins ideea? Era vorba de un amendament care să permită libera emigrare a cetăţenilor americani, în România. Care americani get-beget şi normali la cap credeţi că erau interesaţi de emigrarea într-o ţară socialistă aflată în spatele cortinei de fier ? Evident, nici unul!

Fireşte, era vorba doar de deţinători ai cetăţeniei americane de o anumită etnie, lucru pe care Ceauşescu l-a sesizat prompt, refuzându-l spre cinstea lui categoric şi la fel de prompt. 

Nu am crezut vre-odată că va veni şi ziua în care să apreciez unele lucruri făcute de fostul Preşedinte al României, eu care săream într-un picior de bucurie la auzul veştii că a căzut, dar iată… Pe cât de mult admir demnitatea gestului său, pe-atât de mare îmi e scârba faţă de guvernanţii ulteriori, care s-au călcat pe picioare unii pe alţii, pentru a deschide larg porţile României unor venetici ce n-au nici în clin, nici în mâneca cu noi. 

Prin Constituţia din 2003, Ion Iliescu a dat dreptul străinilor să cumpere pământurile noastre dupa ce mai înainte, Emil Constatinescu începuse în secret, masiva campanie de încetăţenire (colonizare) în urma căreia peste o jumătate de milion de străini de neam au devenit şi ei “români” cu acte-n regulă. 

Cum se va termina asta altfel decât rău pentru România nu ştiu, decât dacă Bunul Dumnezeu se milostiveşte de noi şi ne scapă… Să Îl rugăm! Şi până atunci să îi trezim şi pe alţii, să aleagă numai naţionalişti de-acum înainte.
O Românie nouă – timpul ei a venit!

0 comentarii:

Post a Comment